Döküm tekerlek modelleri ve özellikleri

Döküm tekerlek modelleri ve özellikleri

Döküm tekerlek, tekerlek modelleri arasında en dayanıklı ve iyi performans sunan seçeneklerden birisidir. Ağır sanayi gibi bölgelerde kullanım için ideal durumda olan döküm teker modellerinde, tek parça bir üretim yapıldığından dolayı kırılma olayları yaşanmaz. Üstelik tek bir tekerleğin 600 kg. gibi yüksek taşıma kapasitelerine ulaşması, yüksek tonajlı taşıma işlemlerini kolaylaştırmaktadır.

Döküm tekerlek modelleri nelerdir?

Döküm teker çeşitleri arsında hafif tip ve rulmanlı gibi farklı seçenekler bulunmaktadır. Her bir alt grup, farklı özellikleriyle farklı alanlarda kullanıma uygun olmaktadır. Bu bakımdan döküm tekerlek modelleri arasından seçim yapmak isteyenlerin belirtildiği gibi ürünler arasından doğru seçim yapması yeterli olmaktadır.

Döküm tekerlek nasıl seçilir?

Döküm teker modelleri arasında taşıma kapasitesi doğrudan belirleyici olmaktadır. Taşıma kapasitesinde her bir tekerleğe eşit şekilde yük dağıtılmaktadır. Bu nedenle toplam ağırlığın toplam tekerlek sayısına bölünmesiyle bir tekerleğin minimum ne kadar taşıma kapasitesine sahip olması gerektiği belirlenebilir. Tekerleklerde bağlantı tipi de önemlidir. Kullanılacak alan uygun bir şekilde oturtulabilmesi adına bağlantı seçeneklerine dikkat edilmelidir. Yerden yükseklik gibi ek detaylar ile birlikte en doğru döküm tekerleği satın alınabilir.

Döküm tekerlek özellikleri nelerdir?

Döküm tekerlekleri farklı alanlarda kullanılabilmesi adına farklı modellerde üretilmektedir. Taşıma kapasitesinin dışında teker çapı, en belirgin özelliktir. Her bir tekerleğin farklı boyutlarda olmasını sağlayan çaplarda, 55 mm ile 150 mm arasında farklı boyutlar bulunmaktadır. Bununla birlikte hareket tipinde de döner, frenli ve sabit olarak 3 farklı seçenek bulunmaktadır.

Döküm tekerlek nasıl monte edilir?

Tekerleklerin monte edilmesinde sistem aynıdır. Sadece tekerlek seçimi yapılmak istendiğinde ortadaki ana cıvatanın sökülmesi yeterlidir. Böylece yeni tekerlek aynı alana yerleştirilerek bağlantı sağlanabilir. Tamamen yeniden takım yapılmak istendiğinde tabla üzerindeki vida boşluklarının kullanılması ile bağlantı yapılabilmektedir. Tüm cıvata alanlarının eksiksiz bir şekilde takılarak sağlam bir bağlantı oluşturulmalıdır.

Döküm tekerlek nerelerde kullanılır?

Döküm tekerlekler dayanıklı yapıları ile düşük ve yüksek sıcaklıklarda kullanılabilir. 600 dereceye kadar sıcaklıkta dahi sorunsuz bir şekilde çalışabilecek olan tekerleklerde ana kullanım alanları ağır sanayi alanları olmaktadır. Jeneratör, kompresör, endüstriyel mutfak, palet gibi farklı ürünlerde dökümden üretilen tekerlekler kullanılabilir.