Saç Ekimi Kimlere Yapılabilir?
Saç ekimi işlemi, kellik veya seyreklik problemleri yaşayan insanların başvurduğu kalıcı işlemlerden bir tanesidir. Bu tür problemlerle günümüzde cinsiyet ve yaş fark etmeksizin karşılaşılabilmektedir. Saç ekim işleminde başarı oranını etkileyen faktörler vardır. Bunlardan öncelik olanın bireyin kellik derecesinin oranıdır. Artı olarak donör olarak belirlenen bölgedeki kıl köklerinin sağlıklı olup olmaması da önem arz etmektedir. Tabi ki bu gibi faktörlerin ilk başında saç ekimi yapacak doktorun alanında uzman olması ve kliniğin sertifikalı olması en önemlisidir.
Saç ekimi için gerçekleştirilecek bütün detayların üstünden gelindikten sonra, kıl köklerinin toplanması ve ekilecek alana ekilmesi ile başarılı bir operasyon gerçekleştirilmiş olunur.
Gerekli Şartlar Nelerdir?
Saç ekim işlemi genel olarak bakıldığında, erkek bireylerde görülen saç dökülmesi problemi yaşayan her bireye uygulanabilmektedir. Erkek bireylerde görülen saç dökülmesi, genetik olarak aileden geçmiş saç dökülmesine yatkın kişilerde erkeklik hormonu yani testosteron etkisi ile gerçekleşmektedir. Bu bireylerde saç folikülü içindeki saç üretmeye yarayan hücreler zamanla incelir ve saç uzamamaya başlar, en nihayetinde bütünüyle dökülür. Bu problemin görüldüğü kişilerde saç ekimi tedavisi en kalıcı ve tatmin edici yöntemdir. Genetik faktörlerde kişiye geçmiş olan saç dökülmesi durumunun dışında kaza sonucu kellik oluşması durumunda, kellik tespit edilen yerde kan dolaşımı kontrol edilerek ekim işlemi gerçekleştirilebilir.
Esas olarak bakıldığında cinsiyet ve yaş gözetmeksizin saç dökülme işlemi için, dökülme oranı belirleyici bir roldür. Kişiye direk olarak bakıldığında saç derisi görünür hale gelmiş ise, o bölgede olan kıl kökleri neredeyse yüzde ellinin altına düşmüş olarak düşünülebilir. Bu tür problemler için kişiye uygulanacak en etkili işlem saç ekimidir. Saç dökülmesi için yaş oranına bakıldığında en etkili olan saçın dökülme oranıdır. Erkek bireylere ve kadın bireylere bakıldığında saç dökülmesi hayat boyunca devam etmektedir. Erkek bireylerde saç dökülme hızı kırıklı yaşlara gelindiğinde yavaşlamakta, kadın bireylerde ise menopoz sürecinin başlaması ile artış göstermektedir. Bu nedenden dolayı kırk yaşının altındaki bireylere saç dökülmesi devam edeceği için seans bitiminden sonra birkaç seansa daha ihtiyaç duyulabilmektedir.
Saç ekim işleminin yapılmasından sonra normal seyrinde olan saç dökülmesini durdurmak veya azaltmak amacı ile Mezoterapi ve PRP tedavileri önerilmektedir.
Hangi Yöntemler Bulunmaktadır?
Saç ekimi işlemi yaptıracak kişilerde donör olarak belirlenecek yerde yeterli kıl kökü yoğunluğunun olması ve bu kıl köklerinin sağlıklı olması gerekmektedir. Saç ekimi yaptıracak kişiler için FUE ve DHI yöntemleri ile kıl kökü ekimi gerçekleştirilmektedir. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte Robotik Saç Ekimi işlemi de aynı görevi görmektedir. Kişinin gideceği klinikte gerekli görülen testlerin yapılmasının ardından saç ekim işlemleri hakkında bilgi verilmektedir ve seçenekler sunulmaktadır. Bu seçenekler kişinin tercih ettiği yönteme göre uygulanmaktadır. Sonuç olarak kişinin tercihi büyük önem taşımaktadır.