Evde civciv bakımı nasıl olmalıdır?

Evde civciv bakımı nasıl olmalıdır?

Hemen hemen her yaştan herkesin en çok sevdiği ve aynı zamanda da evde de bakımı çok kolay olan civcivler hem evimize kattığı farklı bir neşe aynı zamanda da güzel zaman geçirmemizi sağlayacak olan hayvanlardan biridir.

Çocukların en kolay ulaşabileceği ve hayvan sevgisine alıştırabilmemiz için muhakkak tanıştırılması gereken hayvanlardandır. Bakımında dikkat edebileceğimiz bazı basit kurallarla, daha kolay bir şekilde büyümesini kolaylaştırabiliriz.

Civciv ölümlerini engelleme yöntemleri

Alacağınız civcive muhakkak uygun bir ortam hazırlamak zorundasınız. Ayrıca sevimli civcivlerinizi gerekmedikçe elinize kesinlikle almamalı, almak zorunda olduğunuz durumda da ellerinizi sabunlu suyla yıkayıp, kurulayıp almalısınız. Böylece ellerdeki bakterilerin civcive geçmesi önlenmiş olur.

Civciv almak için en uygun zaman

Aldığımız civcivlerin ölmesindeki en büyük etkenlerden birisi ortam sıcaklığının yeterli olmamasıdır. Bu gibi durumların önüne geçebilmek için mayıs ayının başında alınmasını tavsiye ediyoruz. Ve ortam sıcaklığının da gelişimine göre ayarlayıp gelişimine katkıda bulunmalıyız.

Civcivlerde sıcaklığın önemi

Civcivlerin sağlıklı bir şekilde hayatını devam ettirebilmek için, bir kutunun üzerine cam bir kutu koymalı aynı zamanda da 5/1 kadarını acık bırakıp hava alması sağlanmalıdır. Bununla birlikte içerisinde 20veya 40 wattlık ampul yakılmalı. Aynı zamanda her yerden kolayca edinebileceğiniz termometre sayesinde:

1. Hafta 37derece

2 hafta 32veya 33 derece

15. günden sonrada 30 dereceye kadar indirip bu şekilde uygun ortamda gelişimi sağlanmalıdır

Civcivlerde gece uykusu

Civcivlerin büyümesinde de uykunun önemi diğer canlılarındaki gibi çok önemlidir. İlk 20 gün boyunca ışığı hiç kapatmadan ortamın sıcak olması sağlanmalı fakat gece lambanın önüne rahatsız etmemesi için, gölge yapacak herhangi bir şeyin konulması gerekmektedir.

Civcivlerin beslenmesi nasıl olmalıdır

Civciv beslenmesinde dikkat edilecek en önemli kurallardan biri muhakkak civciv yemi alınmasıdır. Çok küçük olan civcivleri beslerken yem verilmediği takdirde, kabızlık gibi problemler sonucunda ölümüne sebep olunur. Aynı zamanda içme sularının kontörlüde sık sık yapılmalıdır. Bir aylık olduklarında yeşil salatalık, haşlanmış yumurta, ekmek kırıntısı ve yemek artıklarınızdan verebilirsiniz.

Civciv yemine alternatif yiyecekler

Civciv yeminin bulunmadığı zamanlarda ilk 10gun çok kritik bir dönem olduğundan, kaynatılmış yumurta, ince ince kıyılmış yeşillik ve kısır yapılan ince bulguru sıcak suda ıslatıp dinlendirip vermeniz gerekmektedir.