Köpekler Nasıl Beslenmeli?

Köpekler Nasıl Beslenmeli?
En SEVİLEN 10 Köpeğin YAVRU HALİ - YouTube

Köpekler nasıl beslenmeli sorusuna verilebilecek çeşitli yanıtlar mevcuttur. İnsan kalitesinde çiğ et, Avrupa Standardına uyumlu mamalar gibi seçenekler bazı köpekler için yararlı iken bazıları için zararlı olabilmektedir.

Evcilleştirilmiş köpekler büyük ölçüde etoburdur ancak aynı zamanda bitki bazlı yiyecekler de yerler. Yabani köpekler, çiğ et, kemikler, organlar ve avlarının bağırsağında bulunan az miktarda bitkisel maddeden oluşan, çoğunlukla yırtıcı hayvanlardan oluşan çeşitli yiyecekleri yerler.

Temel köpek besleme rehberi

Köpekler nasıl beslenmeli? sorusu için aşağıdaki bilgiler genel tavsiyedir, ancak her köpek bir birey olduğundan, özellikle köpeğinizin herhangi bir özel diyet ihtiyacı varsa veya standart bir diyete tepki veriyorsa, veteriner tavsiyesi alın.

Köpeğinizin diyetinin temeli, yaşam evrelerine (yavru, ergen, yetişkin, hamile, yaşlı) ve sağlık durumuna uygun, yüksek kaliteli, dengeli, premium ticari köpek maması olmalıdır. Etiketi okuyarak, “Evcil Hayvan Maması Üretimi ve Pazarlamasına İlişkin Avustralya Standardı” ile uyumlu olduğunu kontrol edebilirsiniz .

Çeşitlilik sağlamak için bazı doğal yiyecekler de sunabilirsiniz. Doğal gıdalar arasında insan kalitesinde taze çiğ et (örneğin çiğ kuzu), çiğ etli kemikler ve ince kesilmiş sebzeler bulunur. Önce veterinerinizle , köpeğiniz için çiğ etli kemiklerin uygun olup olmadığını kontrol etmelisiniz (örneğin, çeneleri bozuk veya diş hastalığı olan bazı köpekler veya daha yaşlı köpekler çiğ kemikleri çiğnemekte zorluk çekebilir).

Evcil hayvan yemi olarak pazarlanan bazı çiğ et ürünleri (evcil hayvan eti/kıyma/evcil hayvan ruloları ve kemik ürünleri) taze görünmelerini sağlamak için koruyucular içerdiğinden, yalnızca insan kalitesinde çiğ et ve çiğ etli kemikleri seçmenizi öneririz. Sülfit koruyucunun neden olduğu tiamin (Vitamin B1) eksikliğine bağlı, ölümcül olabilen birçok evcil hayvan gıda güvenliği olayı olmuştur. Sülfit koruyucuları da içerebileceklerinden sosis, sosis eti ve pişmiş işlenmiş etlerden kaçınmalısınız.

Gereken mama miktarı köpeğinizin boyutuna, cinsine, yaşına ve egzersiz düzeyine bağlı olacaktır, ancak aşırı veya eksik beslememeye dikkat edin. Veterineriniz köpeğinizi tartabilecek, köpeğinizin vücut kondisyon puanını değerlendirebilecek ve tavsiyelerde bulunabilecektir.

Ölümcül olabilen şişkinlikten kaçınmak için yetişkin köpekler günde en az iki kez beslenmeli ve yemekten hemen önce veya sonra egzersiz yapılmamalıdır. Bu, özellikle Boxer ve Alman Çoban Köpekleri gibi derin göğüslü köpekler için geçerlidir.

Her zaman taze içme suyu bulunmalıdır, ancak gastrointestinal rahatsızlıklara neden olabileceğinden köpeğinize süt vermeyin.

Daha fazlası için “Hayvanlar Alemi” kategorisine göz atabilirsiniz.